4 redenen om een smoking te dragen

Je kent het vast wel, van die heren die er chique uitzien in hun eigen pak. Soms zie je ze voorbijkomen op straat of in films. Zo’n mooi pak helemaal in het zwart heet een smoking. Natuurlijk zou je zelf ook af en toe wel eens zo'n pak aan willen maar wanneer draag je zoiets nou? In deze blog vertel ik je daarover. Lees je mee?

De spelregels

Allereerst is het belangrijk dat je je realiseert dat een smoking een bijzonder soort klederdracht is. En daarom gelden er een aantal spelregels als je deze wilt dragen. Zo draag je een smoking alleen 's avonds of 's nachts en zeker niet overdag. Daarnaast bestaat een smoking uit specifieke kleding delen. Op internet staan tal van blogs die je uitleggen welke kledingdelen, naast het smoking overhemd, dit zijn en hoe je ze het beste kan dragen.

Grote dag vol liefde

Dus wanneer draag je zo’n smoking nou? Nou, bijvoorbeeld als je de liefde gaat bezegelen met je partner: je huwelijksdag! En nu hoor ik je denken dag? Dat mocht toch niet? Nee, in principe niet maar bij een huwelijksdag is iedereen chique gekleed gedurende de hele dag en als man kan je natuurlijk niet uit de toon vallen, helemaal niet als je de bruidegom bent! Als je graag een smoking wilt dragen op je huwelijksdag kun je het beste met een kleding adviseur praten over wat handig is. Zo voorkom je dat je een flater slaat.

Avondje uit met de mannen

Sommige vriendengroepen kiezen ervoor om een avondje uit te gaan, in het casino bijvoorbeeld, en dan is het best leuk om je een keertje helemaal strak in het pak te hijsen. Zo voelen jullie je echt als James Bond in de stad. Echte heren!

Op een feestdag

Soms worden de smokings ook gedragen op feestdagen denk bijvoorbeeld aan de kerst of met oud en nieuw. Vaak is er dan van tevoren al een dresscode afgesproken en ziet iedereen er netjes uit. Dat mag ook wel op zo’n feestelijke viering. Maar het hoeft niet alleen op nationale feestdagen.

Of een ander feestje

En die dresscode, dat is precies goede gelegenheid voor het dragen van een smoking. Want ook als je een ander feestje zelf organiseert kan je ervoor kiezen om je gasten in je chique kledij te laten arriveren en vervolgens zelf je mooiste pak uit de kast te trekken. En dat pak, dat is natuurlijk een smoking.